Servicii
Sigilarea dintilor
Sigilarea dintilor reprezinta un tratment inovator, adresat atat copiilor cat si adultilor, care previne aparitia cariilor. Sigilarea presupune acoperirea, cu o substanta performanta, a santurilor maselelor, locuri unde isi fac aparitia, cel mai adesea, cariile.
Aceasta metoda profilactica este cel mai des intalnita la copii, dar se practica si la adulti.
Indicatii sigilare:
-
scopul principal este izolarea depresiunilor de pe suprafata masticatorie a unui dinte sanatos, de alimente si microbi.
-
in timpul sigilarii, locasurile sunt inchise cu un compus special care contine si elibereaza fluor. Acest lucru intareste smaltul si il face mai rezistent la microorganisme. Astfel, suprafata dintelui devine mai neteda, iar riscul de a dezvolta leziuni carioase este redus semnificativ
-
predispozitia genetica la afectiuni dentare, adica rezistenta redusa a dintilor la atacurile bacteriene datorita smaltului subire, precum si o mineralizare slaba a dintilor
-
la primele semne de mineralizare a smaltului (stadiul de pata alb cretoasa)
-
prezenta leziunilor carioase pe partea laterala a suprafetei dintelui
Avantaje sigilare:
-
ofera protectie suplimentara suprafetei dintilor
-
ajuta la intarirea smaltului, care este important pentru ereditatea slaba
-
opreste cariile la stadiul de pata cretoasa
-
materialul sigilant se fixeaza perfect de plombele existente, ceea ce le creste durata de viata
-
previne aparitia cariilor secundare
Etape sigilare:
-
curatarea dintelui de resturi alimentare si placa bacteriana
-
uscarea si izolarea dintelui
-
permeabilizarea dintelui, prin aplicarea unei substante acide, fapt ce va duce la o adeziune optima a sigiliului
-
aplicarea materialului de sigilare
-
intarirea acestuia, daca este cazul, cu lampa de fotopolimerizare
Durata de executie a sigilarii:
-
dureaza cateva minute sigilarea efectiva a unui dinte
Rezistenta sigilarii:
-
In cadrul cabinetului nostru, beneficiati de o garantie de 3 ani la sigilarea dentara, aceasta avand speranta de viata intre 7 si 10 ani
-
Durata exacta de timp depinde de mai multi factori, inclusiv calitatea tratamentului original de etasare dentara, practicile de igiena dentara de rutina ale pacientului si tipurile de alimente pe care pacientul le mesteca in mod obisnuit.
-
Primul factor, calitatea tratamentului de etansare dentara , este extrem de important. De aceea, va recomandam sa realizati un tratament de sigilare in cadrul cabinetului nostru deoarece materialile pe care le utilizam sunt de ultima generatie.
-
Al doilea factor, referitor la practicile de igiena orala ale pacientului, poate fi asigurat urmand sfaturile de ingrijire orala ale medicului dentist. Atat timp cat urmati sfaturile recomandate de medicul stomatolog pentru curatarea dintilor, folosirea atei dentare si clatirea, va puteti astepta ca sigilarea dentara sa aibe cele mai mari sanse sa dureze un timp maxim.
-
Mestecarea unor lucruri dure, cum ar fi gheata, va provoca in mod natural mai multa uzura a materialului de sigilare dentara. Chiar si alimentele aparent inofensive, precum si painea prajita sau floricele de porumb pot provoca accidental deteriorarea sigilantilor dentari.