Servicii

servicii-hero.webp

Tratamentul endodontic

Tratamentul endodontic, cunoscut si sub denumirea de tratament de canal reprezinta o succesiune de proceduri stomatologice care au ca si scop eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare. Astfel, zonele tratate si decontaminate vor fi protejate de alte posibile infectii bacteriene.

Etapele tratamentului de canal:

1. Indepartarea pulpei dentare din camera pulpara si de pe canalele radiculare.

2. Curatarea si dezinfectarea se va realiza cu ajutorul unor ace specifice endodontiei alaturi de mai multe solutii de irigare.

3. Pe canalele radiculare se introduc medicamente specifice care se lasa sa-si faca efectul o anumita perioada detimp, in functie de stadiul in care se afla infectia.

4. Etapa finala a tratamentului endodontic este definita de obturatia de canal. Mai exact, se sigileaza canalele radiculare cu materiale specifice si se inchide zona tratata.

Tehnicile de interventie regasite in cadrul unui tratament endodontic sunt foarte precise si delicate.
Pentru a accesa in conditii optime interiorul dintelui trebuie realizata o cavitate de acces suficient de larga.

Este necesara indepartarea dentinei infectate si a tesutului pulpar.
In general, molarii au 3 canale radiculare, premolarii au 1 sau 2, iar ceilalti dinti au cate un singur canal. In cadrul tratamentului endododntic, medicul dentist trebuie sa stabileasca lungimea canalelelor radiculare deoarece curatarea acestora se va realiza pe intreaga suprafata.

Dupa curatarea si dezinfectarea canalelor, specilistii nostri iti vor aplica medicamente specifice. Daca infectia este grava sau se vindeca mai greu, sunt necesare mai multe sedinte in care se aplica substante de curatare.

Daca te intrebi daca este cazul si la tine pentru un tratament de canal, uite cateva simptome in urma carora ar trebui sa faci o vizita la cabinetul stomatologic:

  • prezinti o durere a dintilor care apare instant

  • esti sensibil la alimente si bauturi calde sau reci

  • dintele in cauza si-a modificat culoarea

  • prezinti dureri in timpul masticatiei

  • dintele sufera de o mobilitate anormala

  • ai sesizat o punga de puroi in vecinatatea unui dinte

Aparitia unuia dintre simptomele enumerate poate fi un semnal de alarma pentru sanatatea ta orala. Astfel, pentru a evita aparitia altor complicatii, te invitam in cabinetul nostru stomatologic pentru a beneficia de un tratament personalizat si consultatie gratuita.